Kategóriák
Szolgáltatások

A gyümölcsből készült likőr

Rengeteg alkoholfogyasztó például egyáltalán nem kedveli azokat a szeszesitalokat, amelyek túlságosan erős ízük miatt kellemes módon nem ihatóak. Ezért is sokak választása a likőr, az a finomság, amelyiknek jóleső íze rengeteg embert levett a lábáról.

Ez a név a francia liqueur szóból származik, és egy olyan szeszt jelent, amelyik nagy mennyiségben tartalmaz cukrot, ami hozzájárul az édes ízvilág megteremtéséhez. Ezeknek az alkoholtartalma alacsonyabb a pálinkához vagy épp a whiskyhez viszonyítva, azonban az esetek java részében így is 15%-osról lehet beszélni.

A likőr megannyi alapanyag felhasználásával állítható elő. Igen ismertek például a gyümölcsökből nyert típusok. Ezek mellett sokan döntenek a növény alapú változatok mellett. Sőt, egyes országokban sokan kedvelik a tejszínes likőr fajtákat, amelyek közül igen ismert a nagy kedvenc, a Bailey’s. Az előállítást tekintve nem árt tudni,hogy a likőr általában nem érlelés útján keletkezik. Az előállításkor jellemző módon ezeket pihentetik annak érdekében, hogy az ízek kellő módon érjenek össze.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás